Hoffmaestro

Fotade hoffmaestro igår som var sjuukt bra live förövrigt! dock var ljuset det sämsta jag varit med om någonsin! shitt hade panik var nästan rädd att jag inte skulle kunna leverara en enda bild! tillslut fick jag ta till blixten!? Man använder aldrig bixt på en konsert(enligt mig hehe)! aya men så fick det bli iallafall. och här kommer bilderna... och aa är väl inte så nöjd men kunde inte bli mycket bättre tycker jag...


Ett jävla drag var det kan jag lova!¨
Bilxt! och ni märker ju direkt hur alla kännslor bara försvinner från bilden! :( platt bild.Vad tror ni kommer dom funka? vi får hoppas att inte folkbladet tycker jag sämst:P
2 kommentarer

Fredag!

Idag har jag ett fullspäckat schema! Först ska jag jobba på City Gross 13 - 20.30 och sedan 21.00 ska jag iväg och jobba åt Folkbladet, Ska fota Hoffmaestro som kommer till skandiateatern ikväll :) Älskar värkligen bandet! Har ingen koll på om det finns biljetter kavr men om det gör det och ni inte har några planer för kvällen tycker jag verkligen att du ska gå dit! slänger upp en låt med dom så ni får höra ;D BÄSTA!

1 kommentar

"Hollywood" redigering


Bilden är en gnutta överdriven för att ni ska se exakt  vad jag har gjort :)


(klicka för stor bild)

1. Jag brukar alltid börja med att fixa till ljuset i bilden och det brukar jag göra genom justeringslager( den runda ringen som är halvt svart havlt vit i högra hörnet) och sedan Kurvor. Jag använder mig alltid av justeringslager. Det som är bra med justeringslager är att du alltid kan ångra dig längre fram i redigeringen och bara radera just det lager du inte är nöjd med. Du kan också bestämma om du bara vill ha ljusare på vissa delar av bilden genom att sudda bort med en svart pensel på justeringslagret. Och sist men inte minst du kan dra ner opaciteten om det blev för mycket. Är det något du inte förstår så säg till! :)

Kurvor är en justering som ändrar ljuset på hela fotot. Jag brukar oftast sätta en punkt i mitten och dra lite upp för att få det lite ljusare, sedan väljer jag en ny punkt lite längre ner och drar den lite lite neråt för att få lite kontrast i bilden. (klicka för större bild)

2. Det andra jag nästan alltid fixar till på mina foton är färgerna genom selektiv färgförändring. Det är en justering där man ändrar varje färg försig. Samma sak här så använder jag mig av lagerjustering så att jag kan ändra på smådetaljer senare.
Just att den svarta färgen under selektiv färgförändring är väldigt effektiv då den ger en tydlig svärta. men testa er fram och se hur det blir.

3. Nu kommer vi till en del som man ska vara väldigt försiktig med så det inte ser "för mycket" ut. Det jag ska göra är att försöka skapa en "porslinshy". det första jag gör är att kopiera originalbilden genom att dra den ner till den inringade symbolen.
När du gjort det går du in under Filter och vidare till oskärpa och sedan vidare till gaussisk oskärpa.


4. Dra på lite extra så att det blir relativt suddigt och håll koll så att du fortfarande ligger på kopieringslagret.

5. Nu kommer en lite krånlig del, jag hoppas ni förstår annars får ni fråga! Vi ska först trållabort det suddiga för att sedan rita fram det igen.
Det första vi gör är att lägga till en lagermask. Den symoblen är inringad längst ner i högra hörnet. Då kommer först en vit ruta fram brevid bilden vid lagret. När den är vit är bilden suddigt, men om vi då använder hinken och häller svart på bilden samtidigt som lagermasken är markerad så kommer det suddiga att försvinna. wow eller hur hihi

okej nu blev jag lite putt för nästa bild har försvunnit men jag får försöka förklara så gott jag kan:)
Det nästa ni ska göra är att trolla fram det suddiga där du vill ha det, det vill säga i ansiktet men inte på ögon,lite näsa och mun. Ni använder er av en lagom stor pensel med vit färg. När allt är dit målat kommer det se väldigt fejk ut. För att fixa det så drar du ner på opaciteten som sitter högst upp på lagerrutan. När du drar ner opasiteten på din kopia blandar du ihop det med med originalet för att få en naturligare look. Hoppas det inte känns jätterörigt?

6. Dags att snygga till ögonen på ett enkelt sätt. Först ska vi markera ögonen, vilket man kan göra på massa olika sätt men jag tycker det är enklast att använda snabbmask. Det är den som är markerad på vänstra sidan, en fyrkant med en ring i. Nu är det bara att måla fram en markering på ögonen som du tycker passar bra:) Markeringen kommer med stor sannolikhet att bli röd. Händer det inget när du målar kan det bero på att du har vit färg och inte svart.

7. För att nu få det till en vanlig markering trycker man på snabbmaskknappen. Det som är lite klurigt är att nu är allt markerat förutom ögonen. Så det vi gör är att vi klickar på något markeringsverktyg och högerklickar för att sedan klicka i "markera som omvänd" woula!

8. jag brukar oftast inte fixa så mycket med ögonen, men det man kan göra är att man ökar på med lite mer kontrast för att få dom mer levande.

7. Nu hoppar jag lite, eftersom jag har gjort precis samma sak fasst jag har markerat tänderna och ögonvitorna. För att göra dom lite snyggare kan man enkelt bara gå in på Bild/Justeringar/nyans,färgmättnad och dra ner alla fäger så det nästan blir svartvitt på så sätt får du enkelt bort gulnande tänder och röda ögonvitor. Inte för att Emma hade det men ville bara visa hur man kunde göra:)

Kom på en till viktig detalj jag alltid gör på mina bilder och det är att jag dom en gnutta skarpare, såklart finns det också där massa olika sätt man kan göra på. Men så här gör jag : gå in på Filter/skärpa/oskarp mask och sen brukar jag använda mig av 1px 100% det brukar vara lagom :)
KLAR!


Hoppas detta hjälpte er lite på traven. Såklart finns det hundratals fler grejer man kan göra men jag tycker det här är en lagom redigering. Har ni frågor eller undrar något så skriv en kommentar:) är det något speciellt som du alltid undrat hur man gör så säg till så kan jag köra en guide för det med:)
Puss&Kram


1 kommentar